1. Leden en vaste bezoekers ontvangen voorafgaand aan de dienst een mail van ons, met daarin de vraag of je die zondag wel of niet zult komen. Dit is belangrijk voor de indeling van de zaal en het is in deze tijd goed om te weten of je wel of niet komt. Gasten van buiten, die bij ons komen, omdat zij zelf geen fysieke dienst hebben, worden in principe geweerd. Dit is niet onvriendelijk bedoeld, maar we willen zeker niet boven de honderd komen. Degene die bij de deur staat kan dit uitstekend beoordelen. 
 2. De diensten zijn natuurlijk altijd op vrijwillige basis, dit geldt ook voor de risicogroepen. Het advies van het RIVM is om vooral voorzichtig te handelen. Jullie kunnen allemaal het beste zelf inschatten of je wel of niet kunt komen. We gaan elkaar er dus niet op aankijken wanneer iemand beslist om niet te komen. 

Aan Ad als voorganger wordt gevraagd of hij zich, met het oog op veiligheid en duidelijkheid, wil laten testen. Ad neemt daar zelf contact over op met de GGD.

 1. De diensten beginnen zoals we gewend zijn om 10:30 uur, de deur zal voor de gemeenteleden en vaste bezoekers om 10:15 uur open gaan. Kom op tijd, maar niet voor 10:15 uur. 
 2. Als je met de auto komt parkeer je de auto als gewoonlijk en bij het uitstappen let je natuurlijk op de 1,5 meter regel.
 3. Bij de ingang wordt aan je gevraagd of je niet ziek bent en daarna krijg je de gelegenheid om je handen met alcohol te reinigen. Er liggen wegwerp handschoenen die je kunt dragen, we zitten immers in een school, waar heel de week kinderen overal aanzitten. Mondkapjes worden door ons niet aangeschaft. Wil je wel een mondkapje dragen, dan zul je er één van thuis mee moeten nemen.
 4. Als je dan binnen bent hou je rechts aan en ga je langs de koffie-uitgifte naar binnen. Neem daar een kopje koffie of iets anders (voor de kinderen is er een pakje drinken) en ga direct naar je plaats. Gooi na de dienst je bekertje zelf in de prullenbak. 

De looprichting in de zaal is linksom. Dus, wanneer je binnenkomt via de koffie-uitgifte, hou je rechts aan, dan ga je linksaf af en dit blijf je doen. Je blijft dus altijd linksaf lopen. Op deze manier voorkom je dat je een ander tegen komt. Blijf zoveel mogelijk zitten, het is de bedoeling dat er zo weinig mogelijk beweging in de zaal is.

 1. Je kunt gebruik maken van het toilet, maar we vragen om dit zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je gebruik maakt van het toilet, liggen daar alcoholdoekjes om de bril schoon te maken. Gooi deze doekjes niet in het toilet, maar in de prullenbak. Was na de toiletgang natuurlijk je handen en reinig ze daarna ook nog met alcohol. Er wordt toezicht gehouden op de toiletten..
 2. Kinderdiensten wordt moeilijk, omdat de zondagschool niet onder de gewone scholen wordt gerekend en de 1,5 meter regel hier dus ook van toepassing op is. Houd kinderen maar eens 1,5 meter uit elkaar. We zijn nog in gesprek met het kinderwerk team, zodra we meer weten zullen we jullie ook informeren.
 3. Omdat het RIVM het zingen in de kerk of een koor sterk heeft afgeraden, is zingen tijdens de zondagse diensten geen optie. In overleg met de aanbiddigsleider is besloten om dit met behulp van YouTube te doen. De aanbiddingsleider van dienst zoekt zijn liederen uit (maximaal 4) en houd de aanbiddingsdienst zoals hij/zij dat wil. Wij als gemeente zingen in onszelf met YouTube mee. Het is even wennen, maar we zingen wel meer vanuit ons hart en op deze manier kunnen we ons ook verbonden voelen met de vervolgde kerk, daar moeten zij ook regelmatig zacht zingen om buiten niet gehoord te worden.
 4. Mogelijk dat de zaal voorafgaand aan de dienst en na afloop gereinigd moet worden, maar dat weten we nog niet. wij gaan hier nog over in overleg met het Auris College en aan de hand daarvan nemen we hierin een beslissing. Als er gereinigd moet worden zullen er nog vrijwilligers gevraagd worden.
 5. Avondmaal willen we voorlopig tijdens een digitale dienst blijven vieren. We gaan dit om de maand doen en starten hier op zondag 2 augustus mee. Tijdens deze dienst zal er dus alleen een digitale dienst zijn en geen fysieke in de aula. Overigens kan dit zomaar in de maand september veranderen, omdat de lock-down dan nog verder wordt vrijgegeven. We houden jullie op de hoogte.
 6. Er staan nog een aantal speciale diensten te wachten (jaarvergadering, inzegeningen, dienst met Peter en Irene), maar deze zullen, zoals het er nu uitziet, pas vanaf september kunnen worden ingedeeld.
 7. Wanneer de dienst is afgelopen is het de bedoeling dat je de zaal en het terrein zo snel mogelijk verlaat. Wil je met iemand bijpraten, maak dan een afspraak, want we mogen gelukkig ook weer bij elkaar op bezoek komen.
 8. Als je gebed nodig hebt dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Voor handoplegging en zalving gebruiken we handschoenen.