Alpha logo 222x202Alpha cursus voorjaar 2019
Wat is Alpha?

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft een heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis.

Waarom zou ik meedoen aan een Alpha cursus?

Vraagt u zich weleens af wat het doel is van uw leven? Hoe het kan, dat wij bestaan? Waar we naar toe gaan als we overlijden? Is het echt nodig om in God te geloven om na je dood in de hemel te komen of kom ik daar toch wel want ik ben een goed mens… Of is dood gewoon dood….? Maar wat als dat nu niet zo is??? Dan is het van eeuwigheidswaarde om te onderzoeken wat het Christelijk geloof hierover zegt. 

De cursus is voor iedereen die hieraan wil deelnemen. Ook voor mensen die al bekend zijn met het geloof en behoefte hebben aan verdieping.

Wat is een Alpha cursus?

Bij een Alpha cursus worden vragen behandeld over het Christelijk geloof. Vragen zoals: Wie is God? Wie is Jezus? Waarom moest Jezus voor ons sterven? Wie is de Heilige Geest? Hoe lees ik de Bijbel? Bidden? Waarom en hoe? Hoe relevant is het christelijk geloof? Hoe leidt God ons? Enz.
Tijdens de Alpha cursus is jouw inbreng, jouw mening en vragen van groot belang. We zijn er niet op uit om je te bekeren. In de eerste plaats, dat kunnen wij niet. En in de tweede plaats, die keuze blijft aan jou. Dus dat is niet ons uitgangspunt. Wat wij jou aan kunnen bieden, is de uitleg wat het Christelijk geloof inhoudt en waarom het van groot belang voor je is om dit te weten.

Hoe lang duurt de Alpha cursus?

Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een inleiding over een thema van het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Na de 6e bijeenkomst gaan we nog gezellig een vrijdagavond en een zaterdag met elkaar weg. Daar wordt gesproken over: Wie is de Heilige Geest? Het is heel
bijzonder om het weekend met elkaar te beleven. Je hebt dan al veel gedeeld met elkaar en vaak ontstaat er een hechte groep. Naast de inhoudelijke onderwerpen, is er tijd voor verdieping en ontspanning.

Waar en wanneer wordt de Alpha cursus gehouden?

Waar? Söderblomplaats 346 te Rotterdam-Ommoord.
Welke avond? De dinsdagavond. We starten om 18:30 (deur open vanaf 18:15) en stoppen om ca. 21:30.
Vanaf dinsdag 5 maart 2019 t/m dinsdag 7 mei 2019. Totaal 10 avonden. 
Ook zullen we op vrijdagavond 12 en zaterdag 13 april bij elkaar komen.

De eerste avond, 5 maart 2019, is tevens een introductieavond. Als je nog niet zeker weet of je de gehele cursus wilt volgen, ben je ook voor deze avond van harte welkom.

Wie leiden de Alpha cursus?

De Alpha cursus wordt geleid door Hans, Anneke, Jasper en Arie.
Allen zijn wij lid van Rafaël de Rivier. Dit is een Evangelische gemeente in Rotterdam Oosterflank, 

Malmöpad  60 (in de aula van het Auris college). De diensten zijn op zondag van 10.30 tot ongeveer 12.00 uur.
Ook daar ben je uiteraard van harte welkom.

Extra informatie of wil je inschrijven?

Stuur een mail naar Alpha@rafaelderivier.nl

Zie ook de website van Alpha: www.alpha-cursus.nl